Pályázatok

Cégünk a folyamatos fejlődést és megújulást szem előtt tartva igyekszik megfelelni a változó megrendelői igényeknek a laminált üvegek, edzett biztonsági üvegek, hőszigetelt biztonsági üvegek gyártása terén.

Új piacok megszerzéséhez a technológia folyamatos fejlesztése, eszközök beszerzése révén juthatunk el.

A Hirschler Üvegipari Vállalkozás technológiai fejlesztése

A projekt indokoltsága: A megnövekedett vevői igények, új elsődleges piacok megszerzése indokolja az eszközbeszerzést. A vállalkozás számára fontossá vált az eszközök újítása, modernizálása a magasabb minőség elérése érdekében. A technológia folyamatos változásával lépést kell tartani a nagyobb nyereség érdekében. A nívósabb termékek előállításával nagyobb vevői kört tud a vállalkozás kielégíteni. Finanszírozás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai költségvetési előirányzatból.

Beszerezni kívánt gépek listája: Szeparátor poreltávolító mosóberendezés, Nedvesköd kamra, QUV/SE UV kamra, Klímakamra

Beszerezni kívánt szoftverek: Szimulációs program, Catia V5 HD2 szoftver

Kedvezményezett: Hirschler László egyéni vállalkozás, 9400 Sopron Ipar krt. 24.

Közreműködő Szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ

Irányító Hatóság: Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága

Hirschler Üvegipari Vállalkozás kapacitásbővítő beruházása

 • a kedvezményezett neve: Hirschler László egyéni vállalkozó
 • a projekt címe:Hirschler Üvegipari Vállalkozás kapacitásbővítő beruházása
 • a szerződött támogatás összege: 144.255.099.- Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 35%
 • a projekt tartalmának bemutatása:A projekt megvalósulása során a soproni gyártóüzemben az alábbi eszközök megrendelése, beszerzése és üzembe helyezése történt meg: – lineáris robot rendszer – üvegmegmunkáló gyártósor – lézer szkenner – automata szitanyomó gép -hajlított üvegmosógép – szélvédő fóliázó célgép – szárító-adagoló rendszer. Az új termelőgépeknek köszönhetően a világon egyedülálló minőségű (karc és porálló, fénytörés mentes) szélvédőt tud gyártani nagy kapacitással, mellyel jelentős versenyelőnyhöz jut a világpiacon. A projekt eredményeként a jelenlegi partnerek igényeit gyorsabban és magasabb szinten tudja kielégíteni, amely új, lojálisabb ügyfélkört eredményez.A fejlesztés eredményeként egy új gyártósorral bővült a vállalkozás gépparkja, amely több számszerűsíthető eredményt generál. A gépbeszerzésnek köszönhetően a vállalkozás gépparkjának átlag életkora jelentősen csökkent. Az új gyártósor beszerzésétől a társaság a hatékonyság növekedését és az árbevétel emelkedését várja. A projekt eredményeként a jelenlegi partnerek igényeit gyorsabban és magasabb szinten tudja kielégíteni a vállalat, amely lojálisabb ügyfeleket eredményez.a projekt befejezési dátuma (2017.02.24.)

  projekt azonosító száma (GINOP-1.2.1-15-2015-00609)

Hirschler Üvegipari Vállalkozás termelési kapacitásának növelése üveghajlító préskemence beszerzésével

 • A kedvezményezett neve: Hirschler László egyéni vállalkozó
 • A projekt címe: Hirschler Üvegipari Vállalkozás termelési kapacitásának növelése üveghajlító préskemence beszerzésével
 • A szerződött támogatás összege: 99 970 948 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 34,16%

A projekt tartalmának bemutatása: A Hirschler Üvegipari Vállalkozás fő tevékenysége a Síküveg továbbfeldolgozás, amelyből a bevétel 100%-a származik. A negyed évszázados piaci jelenlétnek és a folyamatos fejlesztéseknek és fejlődésnek eredményeként mára egy stabil és erős vállalkozássá alakult. Jelen projekt keretében a Hirschler Üvegipari Vállalkozás egy nettó 292 655 000 Ft értékű edzőzónás üveghajlító préskemence beszerzését tervezi soproni székhelyén. A beruházás fő indoka az, hogy a pótalkatrész piaci részesedés aránya a távol-keleti konkurencia miatt egyre jobban csökken, ezért a vállalkozás célul tűzte ki a közvetlen autógyári beszállítást, ezen belül is elsősorban a prémiumkategóriás gépjárművekhez. A pályázatban szereplő eszköznek köszönhetően képes lesz a vállalkozás olyan magas színvonalú, egyedi formájú szélvédőüveget gyártani, amely egyedülálló a világon és így versenyelőnybe kerülhet a piacon. A préskemence termelésbe állításával jelentősen nő a termék hozzáadott értéke, így a vállalkozás képes lesz az ügyfelek különleges igényeit is magas minőségen és gyorsan kiszolgálni. A termék innovációnak eredményeként növelni tudja piaci részesedését a szélvédőüveg gyártás területén.

A projekt befejezési dátuma : 2016.08.22.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00239

Komplex – technológiai, építési, informatikai és minőségirányítási – beruházás a Hirschler Üvegipari Vállalkozásban a Sopron Dél- Keleti Ipari Parkban

Rövid összefoglalás a pályázatról: A komplex beruházás keretén belül Hirschler László egyéni vállalkozó technológiai korszerűsítést valósít meg – előkészítő, megmunkáló gépsor, gyártósor és egy edzőkemence megvásárlásával – egy új üzemcsarnokot épít fel -a pályázat kereteibe ennek csak az acélszerkezete jut – informatikai fejlesztés keretében megvásárolja a Pro/ENGINEER szoftver programot, valamint bevezetésre kerül az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer. A beruházás 2007-2009 során valósul meg.

Kedvezményezett: Hirschler László egyéni vállalkozás, 9400 Sopron Ipar krt. 24.

Közreműködő Szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Irányító Hatóság: Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatósága

Finanszírozás: Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból

Napelemes rendszer telepítése a Hirschler Automotive Glass Kft.-nél

A Hirschler Automotive Glass Kft. sikeresen pályázott napelemes rendszer telepítésére a 9400 Sopron, Ipar körút 24. című, 5778/151 és 5778/151/A helyrajzi számú telephelyén.

A „Napelemes rendszer telepítése a Hirschler Automotive Glass Kft.-nél” című, GINOP-4.1.4-19-2021-03880 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázati kiírás keretében valósul meg.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 98 974 920 Ft millió forint értékű vissza nem térítendő, 55 % intenzitású támogatásban részesült.

A megvalósítás során 599,85 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósul meg.

A projekt tervezett fizikai befejezésének ideje: 2022.09.30.

Technológia fejlesztés a Hirshler Üvegipari Vállalkozásnál

A szerződött támogatás összege: 99.000.000 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 69.65%

A projekt tartalmának bemutatása: a Hirschler Üvegipari Vállalkozás a projekt keretében egy komplett hőszigetelő üveggyártó gépsor beszerzését valósította meg, átlátszó távtartóval szerelt hőszigetelt üvegek gyártása céljából.

A beruházás eredményképpen gyártott hűtőüvegek egyedülállóak a nemzetközi piacon, ezzel a vállalkozás a járműipartól független, stabil piacon is képes jól szerepelni. Ez egyrészt forgalom növekedést eredményezett, másrészt a foglalkoztatottak létszáma is nőtt.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00035

Üvegmegmunkáló gyártósor beszerzése a Hirschler Üvegipari Vállalkozásnál

A szerződött támogatás összege, 225.953.000 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban) (35%)

A projekt megvalósulása során a soproni gyártóüzemben az alábbi eszközök megrendelése, beszerzése és üzembe helyezése történik meg: – lineáris robot rendszer – edzőzónás üveghajlító préskemence – automata szitanyomó gép -hajlított üvegmosó berendezés – szélvédő fóliázó célgép – szárító-adagoló rendszer. Az új termelőgépeknek köszönhetően a vállalkozás a világon egyedülálló minőségű (karc és porálló, fénytörés mentes) szélvédőt tud gyártani nagy kapacitással, mellyel jelentős versenyelőnyhöz jut a világpiacon. A projekt eredményeként a jelenlegi partnerek igényeit gyorsabban és magasabb szinten tudja kielégíteni, amely új, lojálisabb ügyfélkört eredményez.

A fejlesztés eredményeként egy új gyártósorral bővül a vállalkozás gépparkja, amely több számszerűsíthető eredményt generál. A gépbeszerzésnek köszönhetően a vállalkozás gépparkjának átlag életkora jelentősen csökkent. Az új gyártósor beszerzésétől a társaság a hatékonyság növekedését és az árbevétel emelkedését várja. A beruházás eredményeképpen gyártott szélvédőkkel kiemelkedik a vállalkozás a nemzetközi piacon, tovább növelheti a piaci részesedését, mellyel jelentős versenyelőnyre tehet szert. Így a jelenlegi partnerek megrendelései növekedni fognak és új ügyfelek megjelenésére is számít a társaság. A gyár termelése a megnövekedett rendelésállományt az új gépsornak köszönhetően tudja kielégíteni, mely 5-10%-os kapacitásnövekedést jelent.

A projekt várható befejezési dátuma (2019.09.22.).

Projekt azonosító száma (GINOP-1.2.1-16-2017-00594).

KAPCSOLAT

9400 Sopron
Ipar körút 24.

+36 (99) 512 670

info@hirschler-automotive.com